Over ons

Over Xyleem meubelmakerij
UITHOUT is onderdeel van Xyleem meubelmakerij. Wij (Jeroen Boskma en Elize van der Zwaag) hebben deze in 2008 vanuit een gezamenlijke liefde voor bijzondere houtsoorten opgericht. Belangrijke uitgangspunten daarbij waren om milieuvriendelijk te werken en inlandse mooie houtsoorten in de spotlight te zetten. Daarnaast wilden we een bedrijf zijn dat laagdrempelig te benaderen is.
De meubels van Xyleem hebben vaak een strakke vormgeving, die een mooi contrast vormt met de organische aard en tekening van het hout. De schoonheid van de gebruikte houtsoorten wordt zo onderdeel van het ontwerp. 
Kijk voor meer informatie over de meubelmakerij op
www.xyleem.nl 

 

Over UITHOUT
Tijdens het maken van een meubel in de meubelmakerij ontstaan randjes, latjes, hoekjes, rondjes van het hout dat niet wordt gebruikt in het meubel. Wij hebben altijd deze grappige, mooie en bijzondere blokken verzameld met het idee daar nog iets mee te gaan doen. In 2017 zijn we begonnen met het ontwikkelen van het eerste product: de blokkenzakken. Het geeft ons veel voldoening om deze unieke blokken een tweede leven te geven!